Std FreezeViews/bg

Std FreezeViews

Menu location
View → Freeze Display → …
Workbenches
All
Default shortcut
None
Introduced in version
-
See also
Std StoreWorkingView, Std RecallWorkingView, Std ViewIvIssueCamPos

Въведение

FreeCAD може да съхранява настройките на камерата в до 50 "замразени изгледи". Опциите на менюто, които се занимават със замразени изгледи, могат да бъдат намерени в подменюто View → Замразяване на дисплей. Замразените изгледи не се съхраняват в документа и, ако не са запазени с опцията Запис на изгледи..., ще бъдат загубени, когато приложението FreeCAD се затвори.

Запис на изгледи

Описание

Опцията "Запазване на изгледи...'' запазва всички съществуващи замразени изгледи във файл с разширение *.cam.

Използване

  1. За да използвате тази опция трябва да съществуват един или повече замразени изгледи. Замразен изглед е създаден с опцията Freeze View.
  2. Изберете опцията View → Замразяване на дисплея → Запис на изгледи... от менюто.
  3. Въведете име на файл в диалоговия прозорец.
  4. Натиснете бутона Save.

Опции

Зареждане на изгледи

Описание

Опцията Зареждане на изглед... зарежда замразени изгледи от файл с разширението *.cam. Всички съществуващи замразени изгледи ще бъдат изтрити.

Използване

  1. Изберете опцията View → Замразяване на дисплей → Зареждане на изгледи... от менюто.
  2. Натиснете бутона Да в диалоговия прозорец Възстановяване на изгледи, за да потвърдите, че искате да загубите всички съществуващи замразени изгледи.
  3. Изберете файл.
  4. Натиснете бутона Open.

Опции

Freeze View

Description

The Freeze View menu option saves the current camera settings (direction, zoom, etc.) of the 3D View in a new entry in the frozen view list. The frozen view list can contain up to 50 frozen views.

Usage

  1. There are several ways to invoke this option:
    • Select the View → Freeze Display → Freeze View option from the menu.
    • Use the keyboard shortcut: Shift+F.
  2. The new frozen view can be selected in the View → Freeze Display submenu.

Clear Views

Description

The Clear Views menu option deletes all existing frozen views.

Usage

  1. Select the View → Freeze Display → Clear Views option from the menu.

Restore View

Description

For each frozen view a Restore View option is added with which it can be restored. The options are numbered: Restore View 1 - Restore View 50.

Usage

  1. There are several ways to invoke this option:
    • Select the correct View → Freeze Display → Restore View option from the menu.
    • For the first 9 frozen views: use the keyboard shortcut: Ctrl+1 - Ctrl+9.